Ωρολόγιο Πρόγραμμα Τμημάτων (από 04-03-2024)

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Τμημάτων (από 04-03-2024)

(πατήστε πάνω στην εικόνα παρακάτω:)

Ωρολόγιο πρόγραμμα τμημάτων (από 04-03-2024)

Δράση Αγωγή Υγείας “Εκφοβισμός στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο”

Στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης – Υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε Εθνικό επίπεδο από Μονάδες Υγείας αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2023-2024», με την πολύτιμη παρουσία και συμβολή του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, υλοποιήθηκε για την Α΄ τάξη του σχολείου μας η δράση αγωγής υγείας «Εκφοβισμός στον φυσικό και διαδικτυακό χώρο».
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα Αλεξία Σταμάτη και την κα Μαρία Κοντού που στις 15-04-2024 υλοποίησαν τη δράση.

Συμμετοχή στο Bazaar του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πρέβεζας

Την Παρασκευή 12 Απριλίου μαθητές/τριες του Γυμνασίου Ζαλόγγου συμμετείχαν στο Bazaar που διοργάνωσε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πρέβεζας. Τα γειτονικά σχολεία έχουμε τις πόρτες μας ανοιχτές για συνεργασία, σύμπραξη και ομαδικές δράσεις που προωθούν τον συμπεριληπτικό τρόπο σκέψης και δράσης.
Η κα Βλάρα, η κα Χαριτοπούλου και η ομάδα εθελοντών μαθητών (Γ. Δημουλάς, Σ. Ματέρης, Δ. Ντόμαρη, Χ. Σαρηγιαννίδης, Π. Σφονδύλης, Α. Σχοινάς, Γ. Τσενικλόγλου, Η. Φούντογλου) υποστήριξαν ενεργά το πασχαλινό Bazzar του Ε.Ε.Ε.ΕΚ., τονίζοντας με τη δράση τους ότι αξίζει να επενδύσουμε σε συνεργατικές πρακτικές, καθώς τα οφέλη τους διαχέονται όχι μόνο στη σχολική κοινότητα αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, καταπολεμώντας αρνητικές νοοτροπίες και προετοιμάζοντας το έδαφος για μία κοινωνία με ουσιαστική ισότητα, αλληλεγγύη και δημοκρατία, καθώς τα νέα μέλη της θα έχουν κοινωνικοποιηθεί με βάση αυτές τις αξίες.

Δράση Ενίσχυσης Επαγγελματικού Προσανατολισμού Γ’ Γυμνασίου

Στο πλαίσιο των Δράσεων Ενίσχυσης Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργανώνει το Γυμνάσιο Ζαλόγγου, την Παρασκευή 12/04/2024 υλοποιήθηκε δράση ενημέρωσης των μαθητών/τριών της Γ’ Γυμνασίου από τα στελέχη της ΔΥΠΑ Πρέβεζας κα Βησσαρία Ιωάννου και κα Σοφία Κωνσταντινίδη, σχετική με τις “εργασιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και διασύνδεσή τους με τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ.) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.)”. Η δράση αφορούσε την παρουσίαση των επαγγελματικών ειδικοτήτων με τη μεγαλύτερη ζήτηση, την αγορά εργασίας στον Νομό Πρέβεζας και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καθώς και τη δυνατότητα που προσφέρουν οι σχολές της Δ.ΥΠ.Α. για φοίτηση και εκπαίδευση σε αρκετές από αυτές τις ειδικότητες. Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις λύνοντας με κατανοητό τρόπο τις απορίες των μαθητών/τριών. Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Ιωάννου και Κωνσταντινίδη για τη σύμπραξή τους στην προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών/τριών στο καίριο ζήτημα του επαγγελματικού τους προσανατολισμού.
Με τη δράση ολοκληρώνεται ο άξονας αυτοαξιολόγησης για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Θερμά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό κα Χρυσαυγή Γκάρτζιου για τη σημαντική συμβολή στις Δράσεις Ενίσχυσης Επαγγελματικού Προσανατολισμού των μαθητών/τριών της Γ’ Γυμνασίου.

Ολοκλήρωση προγράμματος eTwinning

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το eTwinning πρόγραμμα “Glocal Deterioration on Nature” με μια συλλογική δράση που φιλοξένησε με μεγάλη χαρά το σχολείο μας!
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-2024 με τη συμμετοχή 28 εκπαιδευτικών και 162 μαθητών από σχολεία στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Ιορδανία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές από το ΓΕΛ Βόνιτσας, το Γυμνάσιο Μοναστηρακίου, το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας και το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας, συναντήθηκαν στον χώρο του Γυμνασίου Ζαλόγγου, όπου παρουσίασαν τις εργασίες τους και δημιούργησαν από κοινού ένα εντυπωσιακό πανό, αποτυπώνοντας το μήνυμά τους για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που υποστήριξε τη σχολική κοινότητα με την ευγενική του προσφορά και τη σημαντική του παρουσία!
Πολλά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό κα Μαρία Χαριτοπούλου και στην ομάδα χορού των μαθητών/τριών για την παρουσίαση του Χορού του Ζαλόγγου.

Μονοήμερη επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Πραμάντων

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας, που αποτελείται από τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ στις 03-04-2024. Το μονοήμερο πρόγραμμα είχε τίτλο: “ΧΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – το χοροστάσι των απορριμμάτων”. Θεματικός άξονας του προγράμματος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας.
Στην περιοχή του Ελληνικού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, μερικά χιλιόμετρα ΝΑ της πόλης των Ιωαννίνων, λειτουργεί ΧΥΤΑ, τον οποίο επισκεφθήκαμε αρχικά και ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του και για τους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στη περιοχή Τσούκας, στο μοναστήρι της Παναγίας. Εκεί παρατηρήσαμε το ανάγλυφο της περιοχής (λεκανοπέδιο Ιωαννίνων – ορεινοί όγκοι Τζουμέρκων – χαράδρα Αράχθου ποταμού). Τελευταία επίσκεψη ήταν το Μουσείο σύγχρονης Τέχνης που δημιούργησε ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, στο χωριό Ελληνικό. Τα γλυπτά, φιλοτεχνημένα σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλώσιμα υλικά, δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο του Μουσείου και τον αύλειο χώρο του, αλλά και στην είσοδο του χωριού και κατά τη διαδρομή από το χωριό ως το μοναστήρι της Τσούκας, δίνοντας το διαχρονικό οικολογικό μήνυμα της ένωσης του ανθρώπου με τη φύση.

Ευχαριστούμε την κα Κατερίνα Κατέρη, υπεύθυνη του ΚΕΠΕΑ Πραμάντων, για την ξενάγηση και φιλοξενία!

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας “Βιβλιομαχίες”

Οι μαθητές/τριες του τμήματος Β1 Γυμνασίου στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας συμμετείχαν στη δράση ” Βιβλιομαχίες“. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό οι μαθητές/τριες δανείστηκαν βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου, τα οποία κλήθηκαν να παρουσιάσουν γραπτά και προφορικά. Στόχος του προγράμματος ήταν η επαφή των παιδιών με σημαντικά έργα της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και η διεύρυνση των αναγνωστικών εμπειριών τους.

Οι Βιβλιομάχοι ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στον διαγωνισμό και νικήτρια αναδείχθηκε η μαθήτρια Ματγιάννη Αγνή. Σε όλους τους διαγωνιζόμενους δόθηκε αναμνηστικός έπαινος και η νικήτρια έλαβε ένα βιβλίο ως βραβείο, τον “Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου” της συγγραφέως Άλκης Ζέη.

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού – 2 Απριλίου 2024

Η Παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό καθιερώθηκε το 2007 από τον ΟΗΕ για τις 2 Απριλίου κάθε έτους, με σκοπό την ενημέρωση και κυρίως την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας όσον αφορά τον αυτισμό και όσα χρειάζεται να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων στην κοινωνία. Καθώς το φάσμα του αυτισμού είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και τα ποσοστά του σύμφωνα με διεθνείς μελέτες έχουν αυξητική τάση, μας αφορά όλους περισσότερο από όσο νομίζουμε…
Την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό τασσόμαστε κατά των διακρίσεων, εξυμνούμε την ποικιλομορφία της παγκόσμιας κοινότητάς μας και ενδυναμώνουμε την δέσμευσή μας στην πλήρη ενσωμάτωση και συμμετοχή των ατόμων με αυτισμό.
Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, υλοποίησε ενημερωτικές δράσεις και επισκεφτήκαμε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πρέβεζας. Ευχαριστούμε το προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που μαζί με τη Διευθύντρια μας υποδέχθηκαν ένθερμα! Σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η αρχική ενημερωτική δράση για τον αυτισμό από την ψυχολόγο του σχολείου.
Ακολούθησαν τα εργαστήρια Αυτόνομης Διαβίωσης (με μαρμελάδες και μαγειρική) και Καλλιτεχνικών (με Πασχαλινές κατασκευές). Οι μαθητές/τριες των δυο σχολείων συνεργάστηκαν ομαδικά, δημιουργικά και με πολύ κέφι. Στο διάλειμμα, μας προσφέρθηκε πίτα με υλικά από το εργαστήριο Γεωπονίας!
Οι συνεργατικές δράσεις που είχαν ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών/τριών, την καλλιέργεια του σεβασμού στη διαφορετικότητα, την ανάπτυξη της συλλογικότητας, και την ενδυνάμωση των μαθητών/τριών.
Η επίσκεψή μας και οι βιωματικές δράσεις στο γειτονικό μας σχολείο υποστηρίχθηκαν με την πολύτιμη συμβολή και τη σημαντική παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ζαλόγγου.
Ευχαριστούμε το ΕΕΕΕΚ Πρέβεζας που μας φιλοξένησε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού!

Εργαστήριο και Μουσείο Κεραμικής

Με την Α γυμνασίου στο μάθημα των καλλιτεχνικών δημιουργήσαμε το μικρό μας εργαστήριο και μουσείο κεραμικής. Δουλέψαμε στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, μάθαμε και πειραματιστήκαμε με το υλικό του πηλού. Φτιάξαμε βαζάκια, μολυβοθήκες, φλιτζανάκια και διακοσμητικά γλυπτά από πηλό. Θα περιμένουμε να στεγνώσουν τα έργα και στο επόμενο μάθημα να τα ζωγραφίσουμε!
Η καθηγήτρια των καλλιτεχνικών, Αγγελική Χάιδω Τσόλη

Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού 2023-2024

  • Η ομάδα μας!

Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στους Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού Γυμνασίων Ν. Πρέβεζας σχολικού έτους 2023-24. Οι μαθητές και μαθήτριές μας σημείωσαν αξιόλογες επιδόσεις, ενώ διακρίθηκαν ιδιαίτερα:

Ο Ραφαήλ Κασάρι της Γ’ Τάξης – 1η θέση στα 80 μ. αγοριών.
Ο Χρήστος Ισπόγλου της Γ’ Τάξης – 2η θεση στη σφαιροβολία αγοριών.
Η Μυρτώ Νόβα της Β’ Τάξης – 3η θέση στα 80 μ. κοριτσιών.
Ο Γεώργιος Τσενικλόγλου της Γ’ Τάξης – 4η θέση στα 80 μ. αγοριών.

Αξιέπαινη ήταν η συμμετοχή και των Χρήστου Σαρηγιαννίδη στη σφαιροβολία, Βασιλικής Βουλιστιώτη στα 80 μ. και Αντώνη Τσενικλόγλου στα 80 μ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή και τις επιτυχίες τους, καθώς και στην εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα Μαρία Χαριτοπούλου!

Διδακτική επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας

  • Εργαστήριο Μηχανολογίας

Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων για την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών της Γ’ τάξης, που διοργανώνει το Γυμνάσιο Ζαλόγγου, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 επισκεφθήκαμε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας. Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κα Χρυσαυγή Γκάρτζιου και κα Ίρις Χατζηλεμονιά, ενημερώθηκαν αρχικά από τον Διευθυντή και ομάδα μαθητών σχετικά με τη φοίτηση, τη δομή και το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΠΑ.Λ., καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει (μαθήματα, τομείς και ειδικότητες, τίτλοι σπουδών, ανώτερες και ανώτατες σπουδές, Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας). Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα εργαστήρια, όπου οι εκπαιδευτικοί εξήγησαν τις προϋποθέσεις φοίτησης και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που εξασφαλίζουν οι προσφερόμενες ειδικότητες. Θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία και την κατανοητή παρουσίαση της διαδικασίας φοίτησης προς τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας.

Δράση «Πρώτες Βοήθειες για Παιδιά»

Στo πλαίσιo της «Ανάπτυξης – Υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε Εθνικό επίπεδο από Μονάδες Υγείας αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2023-2024», την Τρίτη 26-03-2024 υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Πρόληψης Ατυχημάτων και συγκεκριμένα η Παρέμβαση Ι.5 : «Πρώτες Βοήθειες για Παιδιά» (Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού).
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον κ. Δημήτριο Πανταζή, Διευθυντή Καρδιολογίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά του!

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22-03-2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της έναρξης της Επανάστασης του 1821 εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που σήμανε την απαρχή της αποτίναξης της οθωμανικής κυριαρχίας και οδήγησε σταδιακά στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, έπειτα από τις θυσίες χιλιάδων ηρώων και ηρωίδων.

Στην εκδήλωση, την οργάνωση της οποίας επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κα Χρυσαυγή Γκάρτζιου, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επεσήμαναν τα κυριότερα σημεία της ιστορικής επετείου, απήγγειλαν ποιήματα και παρακολούθησαν σχετική παρουσίαση.

Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης

Την Πέμπτη 21-03-2024, οι εκπαιδευτικοί κα Ελένη Ρίζου και κ. Βασίλης Καλαμπόκας υλοποίησαν τη δράση με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης». Οι μαθητές/τριες της Β’ και Γ τάξης’ κλήθηκαν να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης, επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.

Η δράση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ), σε συνεργασία με το με το ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ελληνικό γραφείο της ESERO, καθώς και την έγκριση του ΥΠΑΙΘA. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

Επιμορφωτική συνάντηση με Σχολική Σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης

Την Τετάρτη 20-03-2024, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας, του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας και του Γυμνασίου Ζαλόγγου, έπειτα από πρόσκληση της Σχολικής Συμβούλου κας Σπυριδούλας Ευθυμίου, η οποία έχει την παιδαγωγική ευθύνη των σχολείων.

Η συνάντηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, είχε θέμα: “Η βαρύτητα της γονεϊκής εμπλοκής στην εκπαίδευση του παιδιού: ενισχύοντας τη σχέση σχολείου και οικογένειας μέσα από συνεργατικές πρακτικές”.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν η σημασία της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, τα διάφορα μοντέλα διαχείρισης αυτής της συνεργασίας, πρακτικές οργάνωσης ενημερωτικών συναντήσεων με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών και έγιναν συζητήσεις όπου οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν την εμπειρία τους και τους προβληματισμούς τους και αντάλλαξαν απόψεις.

Προγράμματα Αγωγής Υγείας

Στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης – Υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε Εθνικό επίπεδο από Μονάδες Υγείας αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2023-2024», τη Δευτέρα 11-03-2024 υλοποιήθηκαν τα εξής προγράμματα για τις 3 τάξεις του σχολείου μας:

  • «Μεγαλώνω και αλλάζω! Τι μου συμβαίνει;»
  • «Σεξουαλική  αγωγή»

Η εφηβεία περιλαμβάνει σωματικές αλλαγές, αλλά σηματοδοτεί και συναισθηματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές αλλαγές. Έτσι παρατηρούνται αλλαγές στις σχέσεις με γονείς και συνομήλικους και ανάπτυξη συναισθημάτων σχετικών με τη σεξουαλικότητα. Στις ενημερωτικές παρεμβάσεις παρουσιάστηκε πλούσιο υλικό σχετικό με την περιγραφή των αλλαγών, τη φροντίδα του εαυτού μας, τις συναισθηματικές αλλαγές και αλλαγές στις σχέσεις με γονείς και συνομηλίκους και πολλά άλλα σημαντικά θέματα που μπορεί να ανησυχούν τους/τις μαθητές/μαθήτριες της γυμνασιακής ηλικίας.

Ευχαριστούμε το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, την κα Δήμητρα Γεωργάκη και την κα Βασιλική Βλανταρίτη, που επισκέφτηκαν το σχολείο μας και υλοποίησαν τη δράση.

Τσικνοπέμπτη 2024 – Ευχαριστήριο μήνυμα

  • Τσικνοπέμπτη 2024 (07-03-2024)

Την Πέμπτη 7-3-2024 η σχολική μας κοινότητα γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη με φαγητό, χαμόγελα και πολλά αστεία από τους μαθητές. Στην όμορφη γιορτή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος  και ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου κ. Σαργιάνογλου που συνέβαλε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Σημαντικές ήταν επίσης οι χορηγίες από επαγγελματίες της περιοχής σε αναψυκτικά, σουβλάκια, λουκάνικα, ψωμί κ.λπ. Και φυσικά οι μπαμπάδες ανέλαβαν το σημαντικότερο έργο…

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ζαλόγγου ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Σαριάνογλου που όποτε το σχολείο χρειάστηκε την υποστήριξή του και την προσφορά του, ήταν πάντα παρών ως Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου, αλλά και προσωπικά, τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου για την υποστήριξή του για τη διάχυση των καλών πρακτικών του σχολείου στην τοπική κοινότητα, τον κ. Δημήτρη Βασιλειάδη για την αμέριστη και διαρκή εθελοντική εργασία, την κα Παγώνα Βρεττού για την καλλιτεχνική και αισθητική της παρέμβαση, τον κ. Χαράλαμπο Κριτσωτάκη, τον κ. Δημήτρη Ακτσόγλου και τον κ. Αχιλλέα Καραμούτσιο για τις ιδιαίτερες προσφορές τους.

Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Σχολείο και τους γονείς/κηδεμόνες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έχει καταστεί μοχλός ευρύτερης δημιουργικότητας και ανάπτυξης του σχολείου μας. Είναι αξιέπαινη και έχει αποδειχθεί κομβικής σημασίας στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του σχολείου η τακτική συνεργασία του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  με το σχολείο μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πρόεδρο του Συλλόγου κα Βάγια Παππά για την ανεξάντλητη διάθεσή της για αγαστή συνεργασία, την αμέριστη και διαρκή συνεισφορά στην επίλυσή ζητημάτων, καθώς και την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, και στην κα Στέλλα Σαρηγιαννίδου και την κα Κατερίνα Βλάρα για την συνολική τους υποστηρικτική παρουσία και προσφορά.

Δείτε σχετικό άρθρο στον τοπικό Τύπο: Μια όμορφη εκδήλωση για τα παιδιά από τον Σύλλογο Γονέων

Σπάω τη σιωπή σπάζοντας μπαλόνια!

Δείτε σχετικό άρθρο στον τοπικό Τύπο: “Έσπασαν τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια” – Δράση κατά της σχολικής βίας από το 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και το Γυμνάσιο Ζαλόγγου

Δράσεις Αγωγής Υγείας από το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού

Στα πλαίσια της «Ανάπτυξης – Υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε Εθνικό επίπεδο από Μονάδες Υγείας αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2023-2024», με την πολύτιμη παρουσία και συμβολή του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού υλοποιήθηκαν τα εξής προγράμματα για τις 3 τάξεις του σχολείου μας:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ»

  • «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ»

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα Αλεξία Σταμάτη και την κα Σταματία Διαμάντη που στις 02-02-2024 υλοποίησαν τη δράση.

  • «ΒΙΩΝΩ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ»

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα Μαρία Κοντού και την κα Αλεξάνδρα Κονάκη που στις 04-03-2024 υλοποίησαν τη δράση.

Καλέστε το σχολείο μας