Δραστηριότητες Γυμνασίου Ζαλόγγου

Τη Δευτέρα 11/05/2015 έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας παρουσίαση της εργασίας ¨παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου μας¨ από τους μαθητές της Α΄και Γ΄τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

 
 

Στις 6/10/2014 και στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα "Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι", πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις. Όλοι οι μαθητές-τριες χωρισμένοι σε ομάδες, συμμετείχαν σε αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντισφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στο τέλος της ημέρας ανακοινώθηκαν στους συγκεντρωμένους μαθητές-τριες τα αποτελέσματα σε κάθε άθλημα.

Παράλληλα, οι μαθητές-τριες δημιούργησαν κολλάζ με θέμα τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα και κατέθεσαν το δικό τους σχόλιο για το παραπάνω θέμα στον ειδικό πίνακα, που είχε τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Επιπλέον, προβλήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ταινία σχετική με τον ρατσισμό.

 
 

Στα πλαίσια του μαθήματος των βιωματικών δράσεων με θέμα "φροντίζω τον εαυτό μου" οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου του σχολικού έτους 2014-2015 έφτιαξαν και παρουσιάζουν τρία ερωτηματολόγια.

1. Ερωτηματολόγιο Α' Βοηθειών

2. Ερωτηματολόγιο για αλκοόλ

3. Ερωτηματολόγιο για κάπνισμα

 

Για να δείτε τις εργασίες των παιδιών πατήστε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

 
 
Την παραλία του Καναλίου καθάρισαν χθες το πρωί οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Ζαλόγγου.Η χαρούμενη ομάδα έδωσε σε όλους μας μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και μάζεψε αρκετές σακκούλες με σκουπίδια (κυρίως πλαστικά) αφήνοντας πίσω μια καθαρή ακτή έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες.Αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή του σχολείου ήταν ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Βαγγέλης Ροπόκης καθώς και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.....

Συνέχεια του άρθρου εδώ

 
 

Μία χρονομέτρηση του 17ου ποδηλατικού γύρου Ελλάδας έγινε έξω από το σχολείο μας.

Μετά το τέλος του αγώνα οι μαθητές χειροκρότησαν το νικητή Γιάννη Ταμουρίδη.

Διαβάστε το άρθρο της "Εξέδρας των σπορ".