Το σχολείο έχει διακριθεί με τα εξής βραβεία:

Α' Βραβείο στους Μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες του 2008.

Επίσκεψη στο γυμνάσιο Ζαλόγγου πραγματοποίησε ο Νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Βέργο Θεόδωρο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να μεταφέρει από κοντά τα συγχαρητήρια στους μαθητές, οι οποίοι με το χορευτικό που συγκρότησαν κατέλαβαν την πρώτη θέση στους Πανηπειρωτικούς Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες. Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο Νομάρχης συζήτησε με τη ΔΙεύθυνση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη λειτουργία του σχολείου, τις ελλείψεις που υπάρχουν και κατέγραψε τις προτάσεις και τα αιτήματά τους. Ο κ. Ιωάννου είχε επίσης συνάντηση με το 15μελές των μαθητών και ζήτησε να πληροφορηθεί για την ποιότητα των συγκοινωνιακών μέσων μεταφοράς τους καθώς και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με στόχο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Σε δήλωσή του ο Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς το γυμνάσιο Ζαλόγγου χρόνο με το χρόνο αυξάνει το μαθητικό του δυναμικό και λειτουργεί με τρόπο που δικαιώνει όλους όσους πίστεψαν στην αναγκαιότητα αυτής της σχολικής μονάδας.

"Μετέφερα τα συγχαρητήρια μου στους μικρούς μαθητές, οι οποίοι με το χορετυικό τους τίμησαν το σχολείο αλλά και ολόκληρο το Νομό, αποδεικνύοντας ότι διατηρούμε τις παραδόσεις μας και δίνουμε προτεραιότητα στον πολιτισμό.

Για να τιμήσουμε τους μαθητές, τους προσκαλέσαμε να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ Χορού που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Πρέβεζα, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκαν.

Επανέλαβα τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές τη δέσμευσή μας να αναγείρουμε στην περιοχή μια σύγχρονη σχολική μονάδα, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.

Αναμένουμε από το Δήμο Ζαλόγγου την πρόταση για το οικόπεδο ώστε να ξεκινήσουμε τη μελέτη για την κατασκευή του κτιρίου.

[Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Πρέβεζας]

Β' Βραβείο στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του 2007.

 

Και Γ' Βραβείο στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς αγώνες το 2006. Για αυτό το βραβείο περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.