Εκδήλωση προς τιμήν της επετείου της 17ης Νοέμβρη 1973

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, το σχολείο μας διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει τα 50 χρόνια από την ολοκλήρωση της τριήμερης εξέγερσης του φοιτητικού κινήματος που κατέληξε στην αιματηρή καταστολή της από το δικτατορικό καθεστώς Παπαδόπουλου με τη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων. Το Πολυτεχνείο συμπύκνωσε τους αγώνες του λαού και του πνευματικού κόσμου της Ελλάδας που αντιστεκόταν στην τυραννία της χούντας των συνταγματαρχών και σηματοδότησε την απαρχή του τέλους για το καθεστώς, γεγονός που ολοκληρώθηκε με το έγκλημα της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974.
Είναι χρέος, ειδικά για τον εκπαιδευτικό κλάδο, να τιμάται η 17η Νοέμβρη ως σύμβολο των αγώνων ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση, κοινωνική αδικία, αυταρχισμό και φασισμό και να μεταλαμπαδεύονται τα ιδανικά του στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, προκειμένου να γίνουν εφόδια στον δικό τους μελλοντικό αγώνα για μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε προβολή βίντεο της εποχής με παράλληλη αφήγηση των σημαντικότερων γεγονότων, ακούστηκαν τραγούδια και οι μαθητές έμαθαν πολλά για το Πολυτεχνείο και τα μηνύματα που μεταφέρει και παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο.
Την εκδήλωση επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός, κα Βασιλική Μπαχτσέ.

Καλέστε το σχολείο μας