Δράσεις Ενίσχυσης Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τετάρτη 21/02/2024 και Πέμπτη 22/02/2024 υλοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης των μαθητών/τριών της Γ’ Γυμνασίου που αφορούσαν τις ευκαιρίες απασχόλησης στον τουριστικό τομέα.
Ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας κ.Χαλκίδης Πολύκαρπος ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για την ανοδική τάση της τουριστικής κίνησης στον Νομό Πρέβεζας που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση ζήτησης επαγγελματιών στα τουριστικά επαγγέλματα, καθώς και για τις περιζήτητες ειδικότητες και τα προσόντα που απαιτούνται για να σταδιοδρομήσουν στον συγκεκριμένο τομέα.
Στη συνέχεια η κα Σοροντίλα Γεωργία, πτυχιούχος Ιστορικός και Αρχαιολόγος με την επαγγελματική ιδιότητα της Ξεναγού, έθεσε τα προαπαιτούμενα και τις βάσεις για το προσοδοφόρο μεν, δύσκολο δε, επάγγελμα του/της Ξεναγού στον Ελλαδικό χώρο μέσα από τα προσωπικά της επαγγελματικά βιώματα.
Οι προσκεκλημένοι/ες απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές/τριες, αλλά και σε όσες προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χαλκίδη και την κα Σοροντίλα για τη ζωντανή και κατανοητή παρουσίαση των συνθηκών και ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού.

Καλέστε το σχολείο μας