Προγράμματα Αγωγής Υγείας

Στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης – Υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε Εθνικό επίπεδο από Μονάδες Υγείας αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2023-2024», τη Δευτέρα 11-03-2024 υλοποιήθηκαν τα εξής προγράμματα για τις 3 τάξεις του σχολείου μας:

  • «Μεγαλώνω και αλλάζω! Τι μου συμβαίνει;»
  • «Σεξουαλική  αγωγή»

Η εφηβεία περιλαμβάνει σωματικές αλλαγές, αλλά σηματοδοτεί και συναισθηματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές αλλαγές. Έτσι παρατηρούνται αλλαγές στις σχέσεις με γονείς και συνομήλικους και ανάπτυξη συναισθημάτων σχετικών με τη σεξουαλικότητα. Στις ενημερωτικές παρεμβάσεις παρουσιάστηκε πλούσιο υλικό σχετικό με την περιγραφή των αλλαγών, τη φροντίδα του εαυτού μας, τις συναισθηματικές αλλαγές και αλλαγές στις σχέσεις με γονείς και συνομηλίκους και πολλά άλλα σημαντικά θέματα που μπορεί να ανησυχούν τους/τις μαθητές/μαθήτριες της γυμνασιακής ηλικίας.

Ευχαριστούμε το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, την κα Δήμητρα Γεωργάκη και την κα Βασιλική Βλανταρίτη, που επισκέφτηκαν το σχολείο μας και υλοποίησαν τη δράση.

Καλέστε το σχολείο μας